Hösten är här!

 
 
Dagarna fylls fortfarande av värme och sol, men luften har växlat till den friska höstluften. Jag känner mig stark i kroppen, den här sommaren har jag byggt mycket muskler och tappat en del i vikt fast jag inte ens försökt. Men dock välbehövligt.
 
 
Frosten knep mina pumpaplantor och det brukar vara startskottet. Nu börjar dem bråda dagarna! Grönsaker ska skördas och förädlas, betet är inge vidare längre så djuren börjar utfodras med hö. Hönsen har äntligen slutat rugga så nu börjar vi få blygsamma 3 ägg om dagen. Vi är så evigt tacksamma!
 
 
 
Två nya får har flyttat in, två gästrike får. Jag är i sjunde himlen, inte nog med att dem är gästrikare, dem är bruna också. Lite avvaktande mot oss var dem i början. Men nu kommer dem nyfiket fram och kollar in oss konstiga typer. En så länge går dem i en egen liten hage. Den stora baggen, som gjort sitt, ska få gå vidare till slakt. Efter det ska dem få flytta ihop till en gemensam flock. Sen hoppas vi på nya lammbäbisar till våren. Livets cirkel, nya liv kommer till våren och gamla dör. Att få vara en del av, vad vi anser vara, ett naturligt kretslopp. Inga mer vaccumförpackade köttbitar eller grönsaker. Att få göra den här resan fyller mig med , ja! tacksamhet är det bästa ord jag kan komma på.

Kommentarer
Postat av: houseforus

Så fina bilder d hr på din blogg-
maria

2015-10-04 @ 15:58:59 / URL: http://www.houseforus.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0