Enkelhet

 
 
 
 
 
Jag tror på enkelhet. Att inte krångla till det för sig, att njuta av en linje. Något att vila ögonen på, som en solnedgång över grantopparna. Ingenting som stör, bara den lugna mörkgröna nyansen som skiftar i ljuset från den sakta sjunkande solen. Åkrar som möter himlens gräns i fjärran. Som en stor trygg bas att stå på. Enkelhet...
 
Enkelhet är något som kommit krypande inpå min bara hud dem senaste åren. Innan fyllde jag min tid med intryck, både visuella, mentala och fysiska. Det skulle hända något hela tiden, vare sig det var utflykter, mat jag åt eller kulturella upplevelser. Alltid en strävan efter vad som skulle hända runt hörnet. Men även dem små sakerna, kakreceptet där smakerna alltid byttes ut, att grytlappar skulle matcha årstiden och dammsugaren som for som en virvelvind genom hemmet. Att aldrig vara nöjd!
 
Man pratar ofta om minnen från sin barndom, farmors köttbullar och mormors bondkakor. Saften kokad från nyplockade vinbär och bara lite socker. Idylliskt, ja kanske! Men varför håller vi dem minnena så kära. Är det för enkelheten... att man då inte hade ett val när det kom till krångliga saker. Man bakade just dem kakorna för att man hade receptet i huvudet, få och enkla ingredienser. Men fantastiskt goda!
 
 
 
 
Nu rensar jag sakta i mitt liv, jag bryter ner beståndsdelar och funderar över vad som är viktigt för mig. Som självhushållare är det många bollar i luften samtidigt. Att underlätta vardagen är att göra den enklare.... och godare. Krångla inte till det, hitta basrecept. Ha det där brödreceptet i bakhuvudet, kasta ihop ett bröd på lite mjöl, vätska och valfri jäst. Orkar du inte hålla det i bakhuvudet, ha en enkel skissbok, ha den nära till hands. Anteckna tvålreceptet, salvan och bondkakorna. Lägg inte tiden på att bläddra i böcker eller googla på nätet. Ha din bas som du står stadigt på. När  sen experiment lustan faller på, googla eller bläddra i böckerna. Men ha alltid din enkelhet i bakfickan.
 
Erica
 

Kommentarer
Postat av: moa

erica! det där bondkakereceptet, det enkla som kan få ligga i bakhuvudet.. kan du inte bara lägga upp det så jag kan få :)
De ser ju så sjukt gott ut o jag är ju så kaksugen!

Tänk att förgylla denna afton med den där koppen té o bondkakor..

Kram om dig och gud bevars att ögat ditt klarade sig efter getens utfall!

Och du, vi har det väl allt bra fint vi hemmavarande njutande människor!
/din trädgårdsnörd o rabarbervän, Moa

2015-10-26 @ 15:15:31
Postat av: Anonym

Tack! Det här behövde jag bli påmind om.

2015-12-29 @ 08:39:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0