Lära gamla hundar sitta

 
Jag har funderat mycket på den här resan vi gör, där vi sakta lär oss att inte ta allt förgivet. Att inte alltid ta den enkla vägen ut och tro att allt står till buds hela tiden. Tillgängligheten som vi låter krympa. 
För att få det vi vill ha så måste vi jobba för det, bli lite skitiga under naglarna. Det går inte att åka till mataffären och plocka det ur hyllan. Vi lär oss sakta att planera och lägga upp ramar för hela året. 
 
För ett par dagar sen la jag upp en bild på lite ägg på instagram. Jag skrev om hur lyckan var total då värpandet kommit igång och att jag nu kommer ha gårdens egna ägg till julbordet och till bakning. Och det är verkligen en lycka. Vi har envist vägrat köpa ägg detta år. Vi har höns och vill vi då ha ägg så får vi planera eller lugnt vänta. Inte lika lätt som det låter dock. 
 
Vår tanke i våras var att kläcka fram kycklingar så dem lagom börjat värpa nu. Jag vet ärligt talat inte om det var ren tur eller om det faktiskt funkat. Men vi har några nybörjare som precis börjat värpa och även nån äldre höna som tänker att det nog var lika bra att hänga på. 
 Vi snålar lite på äggen och samlar så att det ska finnas. Inga omeletter till hela familjen just nu. Så nu är frågan blir det lika lyckat till nästa år, vi kommer att gör ett nytt försök i alla fall. 
 
Men latmasken som bor inom en, den vill åka ned till butiken och bara köpa en massa ägg. Där är dem så lättillgängliga, det skulle vara så enkelt. Så lite slåss jag med mig själv. Men samtidigt tar jag en stolthet i att äta ägg från mina frigående smått galna hönor. 
/ erica 

Kommentarer
Postat av: Bondjäntan - Johnna Gilljam

Ååå det där med att köpa ägg eller inte är ångest ibland när man behöver ägg men hönsen har en annan uppfattning. Men men, allt har sin tid och sin orsak och sina beslut.

2015-12-20 @ 07:22:44 / URL: http://bondjantan.blogspot.com/
Postat av: Stina

Jag bakar mycket vegan när inte våra hönor äggar. Eller när vi har få ägg och jag vill spara det till kokt ägg/omelett som ju är svårare att få till äggfritt. Men kakor, maränger, pannkakor funkar fint. :)

Svar: Åh vilket bra tips! Ska komma ihåg det till nästa gång vi är ägglösa 😊
FruW

2015-12-29 @ 08:27:53 / URL: http://www.langbergetsgard.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0