Bostongurka

 
 
 
Dem senaste åren har jag gjort min egen bostongurka. Men först förra året började jag blanda i squash. Mest gjorde jag det för att jag hade för lite gurka och väldigt mycket squash. Gott blev det i alla fall.
 
Bered dig på att hacka!
 
500g gurka
500g squash
2 stora gula lökar
2 röda paprikor
3-4 äpplen
 
Skala och hacka all grönsaker. Blanda runt dem i en skål och häll över kokande vatten, precis så att det täcker. Låt stå i 10 minuter.
 
Koka lagen
3 dl vatten
3 dl socker
2 dl ättika
1 msk salt
Gula och bruna senapsfrön, cirka 1-2 msk
 
Koka upp, låt puttra tills sockret löst sig. Häll av vattnet från grönsakerna och häll dem i grytan med lag.
Låt det småkoka i cirka tio minuter. Sterilisera burkar och ös upp bostongurkan med hjälp av en hålslev.  På så sätt följer inte så mycket lag med ned i burken. Skruva på locket och ställ burkarna att svalna upp och ned. Ett vakuum bildas.
 
 
 
 
 



RSS 2.0