Är jag en trend

 
 
Den senaste tiden har det diskuterats att en ny trend sveper över landet. Dem nya gröna vågarna!
Människor som jag, som strävar efter ett giftfritt, ekologiskt, självhushållande och ekonomiskt oberoende liv. Vi köper små gårdar och torp, hyr kolonilotter och bygger små hönshus. Vi fyller våra stadsbalkonger av ätliga saker och blir hipsters vare sig vi bor på landet eller i stan.
Men är det så då? Är det verkligen en trend?
Jag tänker att gröna vågare har alltid funnits och kommer förmodligen alltid att finnas. Skillnaden är nog hur mycket plats i media dem får. Just nu är det nog ett starkare tryck och tänk kring det ekologiska. Vi är mer medvetna, informationen är lättare att hitta och vi är mer kritiska. Därför ställer vi också krav på vår omgivning.
Jag vill inte ha en värld fylld av GMO mat. Där några få företag kontrollerar allt vi äter och människors liv i form av arbetet på deras jordbruk. Jag vill köpa frön till mina morötter som inte är genmanipulerade i nått labb. Som sen kräver att jag fortsätter köpa ytterligare produkter från just detta företag.
 
 
 
 
Alla människor vill inte bli självhushållare, det finns dem som är fullkomligt nöjda och lyckliga med sina "lönearbeten" och det måste respekteras. Alla människor har inte orken att konstant ifrågasätta allt dem köper och äter. Utbudet i butiken kanske inte är gynnande för den ekologiska mångfalden. Ekonomin räcker inte till. En del bara struntar i det.
Jag tänker att om jag lever mitt liv utifrån mina förutsättningar. Så kan alla andra få leva sina liv utifrån deras. Jag diskuterar gärna, byter ideér och kunskap. Men jag finner ingen glädje i att tala om för någon att du borde göra ditten eller datten! Köpte jag fel sorts fisk den här gången så fine! Jag orkade inte hela vägen. Jag gör ett nytt försök imorgon. Tyvärr stöter jag ofta på det hos ekomänniskor, en vilja att omvända alla och inte se eller ta hänsyn till just den personens liv. För mig dödar det lite av glädjen.
 
Så vad är jag då... en trend? Nej bara en människa som vill leva på mitt sätt, helst utan att styras av myndigheter, företag och pengar. I de livet vill jag bemöta och bemötas med respekt.
 
Eder FruW!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0