Pumpasoppa

 
 
Slängde ihop en soppa ikväll av sånt vi hade hemma
 
Pumpa valfri sort
Gul lök
Vitlök
Kycklingbuljong
vitvinsvinäger alt. vitt vin eller citron
Pepparrot
Gravad lax i små kuber
Persilja och Gräslök
Salt och vitpeppar
Vatten
 
Grovhacka löken och riv vitlöken, låt den svettas i olja utan att få färg. När det doftar ljuvligt lägger du ned grova bitar av pumpa, låt den fräsa lite. Sen i med vatten och kycklingbuljong ( vi kokar vår egen och fryser in i muffinsformar) Koka tills pumpan är mjuk, använd stavmixer för att göra soppan slät. Späd ev med mer vatten.  Smaksätt nu med pepparrot, vinäger, salt och vitpeppar. Precis innan servering så strödde jag över gräslök och persilja.
Den gravade laxen hade vi kvar i frysen efter julen. Jag skar den i mindre kuber och la den i soppskålen och hällde soppan över, rev lite mer pepparrot över laxen.
 
I efterhand så skulle jag velat ha lite chili och timjan i, men det får bli nästa gång. Gott var det oavsett och soppan gick hur bra som helst att äta utan laxen.
 
Ni får inga måttangivelser då jag gjorde soppan helt på känn. Sen handlar det mycket om vad du vill att den ska smaka. Vi fegade tex på pepparroten. Syran är däremot viktig, så snåla inte på den.
 
Erica

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0