Att ta monopol

 
En sak jag funderat mycket på senaste tiden, är känslan av att en del lägger värderingar i självhushållandet som för att göra sig själv värd mer än vad andra är.
 
Jag har själv tidigare skrivit hur jag tycker att självhushållare kan delas in i ungefär tre olika grupper. Hardcore, uppåtsträvarna och odlarna. I och med det så innebär inte min tanke att nån egentligen är sämre än den andra. Alla har vi olika förutsättningar, vi bor olika, vi har olika stöd från familj osv osv, listan kan göras lång på orsaker. Om nu någon bor i stan och enbart odlar sina egna kryddor på balkongen eller gör sin egen tvål av olivolja.
Men asbra!
Alla vill inte bo som mig eller leva mitt liv. Men det som är viktigt för mig är att se en helhet, att jag som då inspireras av dem som jag anser är hardcore ( jag själv är en uppåtsträvare) visar ett helhetstänk.
 
Som exempel, min egen make hade lite svårt att förstå vad vi skulle ha fåren och nu getterna till. Getterna förstod han den positiva sidan av mjölken. Men mervärdet dem ger hade han svårt att se. tills vi haft dem en säsong. Hur fin gläntan har blivit av fårens betande, hur getterna hjälper oss med slyn. Plus att vi får gödsel och jord av dem. För att inte tala om all kärlek dem ger.
 
Ibland dyker det upp människor som liksom plattar till lite. Som höjer sig själv med att tala om hur svårt självhushållandet är. Det är inte svårt! Det är en resa, en fantastisk resa. Man hittar kunskap och skaffar sig erfarenheter. Är man villig så finns det en massa människor där ute som är villiga att dela med sig (alla plattar inte till) alla tar inte monopol på något som står oss alla fritt.
 
Så funderar du på bli lite mer självförsörjande, bara gört! Der är så otroligt roligt, slitsamt som själva f-n i perioder. Men mervärdet är enormt.
 
 
 
Erica 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0