Produktionsplatsnummer

Äntligen har det kommit! Mitt SEnummer, känns lite löjligt att bli så glad för ett litet nummer. Men jag känner mig mer på riktigt nu. Man blir bemött mer seriöst hos alla som har lantbruksdjur och man visar att man är mer seriös. Inte bara att jag är den där hippie självhushållaren, vilket jag för sig tycker om att tänka om mig själv att jag är. Jag är den där hippie självhushållaren.
 Cirka 4-5 veckor tog det. Jag trodde, underligt nog med tanke på den digitala värld vi lever i, att det skulle komma ett brev på posten. Så varje dag vittjade jag brevlådan och kände axlarna sjunka besviket. Men så tänkte jag att jag kikar in på mina sidor på jordbruksverket. Och och och där va det!
 
Med numret följer skyldigheter, jag ska rapportera in om djur föds, dör, slaktas eller säljs. Jag ska föra anteckningar i den stora gula boken. Den som jag inte riktigt klurat ut hur den funkar än. Men jag tänker att det kommer vartefter jag ska föra in uppgifterna.
 
Så nu är numret lämnat till den tidigare ägaren av fåren, hon ska nu rapportera in att fåren flyttar till mig och jag ska sen rapportera in att dem är här. Allt detta är för att kunna spåra eventuella sjukdomar.
 
 
 
Sen utöver detta så väntar jag fortfarande på vårt första lamm. En liten ulltott som skuttar fram över gräset i sommar. Men jag har en känsla av att det dröjer åtminstone en månad till.
 Som självhushållare så ska det bli fantastiskt med eget kött och ullgarn.
 

Eder FruW!

Kommentarer
Postat av: Miss Khaos

Vad fina de är!

2015-03-05 @ 16:26:14 / URL: http://misskhaos.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0