utmaningar

 
Nu när vi kommer vara två vuxna personer hemma mer på heltid, så tänkte jag att vi måste höja ribban lite. Ta vårt självhushåll till nya nivåer. Ni vet när man står där på nyårsafton och lovar sig själv att året som kommer ska bli det mest fantastiska av alla år. Man ska sluta röka ( jag röker inte) och man ska börja träna. Karriären ska gå spikrakt uppåt och sexlivet med ens partner kommer vara bättre än nånsin. Vi kommer bli rikare, bättre och lyckligare! Skitsnack.
 
Men man kan ge sig en utmaning som är mer realistisk. Så för mig tänker jag att några saker ska vi helt sluta köpa, andra ska vi sakta fasa ut, vi ska hitta klokare lösningar och göra bättre val. Inga gigantiska saker, utan vi måste känna att dem är hanterbara. Annars så ger man upp.
 
Tvål, vi har under en tid tillverkat egen hårdtvål. problemet här är att jag inte hittat en bra rytm för när jag ska tillverka en ny sats. Tvålen tar cirka 6 veckor innan den är klar att använda. Så här är utmaningen att komma fram till en bra lösning, antingen 1 gigantisk sats eller ett veckoschema över när det är dags att göra mer.
 
Tvättmedel, har tidigare tillverkat lut från vår aska från spisen. I år är tyvärr vår ved mer blandad och svårare att få ren lövaska. Så jag funderar på att testa att göra byktvål som sen rivs till flingor.
 
Hudkräm, tillverkar vi redan själv med lite ringblommeolja. Däremot är jag nyfiken på att testa lite olika oljor och se effekter av det.
 
Grönsaker och örter, ja ni fattar här ska det naturligtvis odlas mer och utvecklas. Örter vill jag vara helt självförsörjande på nästa år.
 
Kött, vi har en bit kvar här, men vår ambition är att efter sommaren när höstslakten börjar så ska inget köp köpas. Möjligtvis undantag för bacon, vi älskar bacon i vår familj och äter det ofta. Vi måste nog fundera över detta med gris....
 
bröd och bak, här finns det inga ursäkter, två vuxna måste hinna med att göra veckobakning
 
Mejerivaror, mjölk får vi från fina Myra, men en separator måste införskaffas så vi kan experimentera vidare med smör och grädde. Ostprojektet måste jobbas vidare på.
 
Ullen, jag måste hitta lite tid där jag kan fokusera på att öva på att lära mig spinna.
 
honung, nya bin måste införskaffas så vi kan få egen honung till sommaren 2017
 
Sen när uppfyllt allt det här så är vi rikare, bättre och lyckligare // Erica
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0