Plantskola

 
 
 
 
 
62 tomatplantor har jag skolat om. Tre olika sorter, som förhoppningsvis ska ge oss en helt fantastisk skörd i sommar. Då har jag även lyckats mörda några plantor som jag satte ut i drivbänk på prov. Men frosten va fortfarande för tuff här. Saknar verkligen växthuset vi hade förra året. Men eftersom vi flyttade i höstas så är det bara att gilla läget i år. Men nästa sommar ska det finnas ett växthus här på gården.
 Vid omplanteringen så har jag kommit underfund med att creme fraiche burkar och dessa plastglas är fantastiska. Smala och djupa. Som för dem flesta är bristen på ljus ett problem, plantan blir lite lång och ranglig. I dessa burkar/glas så får jag ner plantan en bit och den kan bli kraftigare.
 
 
 
 
 
Gurkplantorna har fått egna små växthus. Avklippta petflaskor fungerade helt makalöst bra. Dock så får jag torka ur dem med några dagars mellanrum, annars blir fukten väldigt hög. Jag använder även engångs-ölglas som drivhus, mkt billigare än trädgårdshandelns alternativ. Naturligtvis så tänker jag spara glasen till nästa år!
 
Eder FruW!

Kommentarer
Postat av: Martin Lundberg

Wow, vad mycket tomater ni kommer få! :) Har själv provat för första gången att dra upp tomatplantor från frö i år, och de ser ut att komma fint (vinbärstomater).
Ser fram emot att följa dina tomaters utveckling och skörd!

2014-05-13 @ 16:29:49 / URL: http://martin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0