Rabarbersaft



Eftersom min dator vägrar samarbeta med mig så blir det ett inlägg från mobilen. Inte alls lika kul, men bättre än inget. 

Gör så här:
3 kg rabarber sköljda och skurna i 2-4 cm bitar
1 1/2 citron stor ( eller 2 små) skivade 
Ca 20 kardemummakärnor
3,5 L kokande vatten

Blanda detta i en stor skål, ställ svalt och låt stå i 3 dygn. 
Sila av!
1,5-2 kg socker röres i lite i taget. 
30g citronsyra
1krm natriumbensoat
Rör ned om du vill ha konserveringsmedel, annars går saften utmärkt att frysa. 

Hoppas det smakar
Eder FruW! 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0