Kalkoner och Viktor!

Så igår eftermiddag fick dem flytta hit, 5 kalkonkycklingar. 2 veckor gamla. Vi släppte in dem tillsammans med våra kycklingar. Och det verkade fungera bra till att börja med. Tills kalkonerna hittade ett hörn, långt ifrån värmelampan, stirrandes in i väggen. Vi ville ge dem en chans, tänkte att dem behövde lite tid att vänja sig vid den nya miljön. Men tre timmar senare stirrade dem fortfarande in i samma vägg och hade blivit alldeles kalla. Så dem fick flytta in en bur som placerades under en värmelampa. Även här hittade dem hörnet och stirrade envist in i det. Men idag har dem rört lite mer på sig. Ätit och druckit. 
 
Duktiga rymmare är dem också. Men det är en annan historia. 

Idag har vi även fått en ny silkestupp, Viktor! Jag har aldrig namngett mina höns/tuppar. Men han hade ett namn innan han kom hit och får därför behålla det.  Så välkommen Viktor! Jag hoppas du i en framtiden ger oss många tjusiga bebisar och vi i gengäld ger dig ett gott liv. Snygg som tusan är du i alla fall. 

Ha en fin söndagkväll// eder FruW! Kalkoner och höns

Idag ska vi bygga en skiljevägg i stallet. För tanken är att det senast imorgon ska flytta in kalkoner på gården. Ska bli så spännande att få lära känna dessa djur.  Jag har hört att dem inte ska vara bland dem smartaste av djur, men att dem ska ha fantastiska personligheter. Vi tog en tur till granngården för att införskaffa foder och torv. Vi tänkte pröva torv hos våra höns. Har hört av andra att deras höns älskat torven. Så vad jag funderar över är en 50/50 blandning av spån och torv. 
 

Våra absolut första kycklingar kläcktes för några veckor sedan. Denna är den minsta i bunten. Vi har haft lite otur med våra ägg.  
 Mina sussex gav upp halvvägs, silkeshönan blev skitsur när jag flyttade på henne så hon stötte bort äggen. Vi fick strömavbrott så äggkläckaren la av. 
Men till slut fick vi några kycklingar genom en ny omgång i kläckaren.  Och nu ligger silkeshönan igen, denna gång flyttar jag inte på henne..... Även en av sussex ligger på ägg och där ska det va dags när som helst. Av nån anledning dock tror jag inte att det blir några kycklingar där. Knepigt... Men en känsla bara. Hoppas jag har fel! 
Men nu ska här jobbas, ha en fin dag.
Eder FruW! 


2014

 
 
Nu är det baske mig dags att sparka liv i mitt bloggande. Jag gör det genom att rensa ut gammalt och trist, startar om på nya ben. 2013 va ett händelserikt år på gott och ont. Mycket ont...tyvärr! Men nu är vi här och jag vill berätta massor för er.
 
Egentligen började allt i somras. Vi fick veta att huset vi hyrde skulle säljas, jag brakade in i väggen, började en ny bana i livet och läser till kock, vi köpte våra första höns, odlade massor av tomater, Det viktigaste av allt. vi köpte vår gård!
Lilla Lövåker, som jag spanat på detta hus, drömt och fantiserat när vi åkt förbi det. NU är det vårt! Här ska min familj bo, leva och växa tillsammans.
 
Jag lärde också känna helt nya människor på vägen. Fina Mie som jag aldrig träffat i verkligheten utan endast via instagram. Vi har tillsammans inlett ett nytt kapitel i våra liv och häromdagen dök det kapitlet ned i brevlådan.
 
 
Vi har båda två en strävan att få leva på våra egna villkor och att bli självförsörjande. Så där är vi, i tidningen Åter, skrivandes om hur det är att vara nybörjare på självhushåll.  Och det är kärnan i denna blogg, självhushållet. Sen kommer det skrivas om stickning, garner, kärleken till textila tekniker, mat, saft, sylt, konservering, retrokokböcker, loppisfynd, familjen, djuren och framförallt livet på gården.
Vill ni utforska Åter närmare, jag rekomenderar den starkt. Så kika in på www.alternativ.nu under fliken butik hittar du hur du köper tidningen.
 
Nu lämnar jag er för en stund, dags att ta tag i dagens sysslor! Men jag ser framemot att få dela min värld med er, hoppas ni finner den givande.
Eder FruW!RSS 2.0